Daan Bauwens nieuwe algemeen directeur Muziekcentrum De Bijloke Gent

This is an archived news item

01.02.2010

Daan Bauwens (55) wordt de nieuwe algemeen directeur van Muziekcentrum De Bijloke Gent. Dat heeft de Raad van Bestuur beslist tijdens de vergadering van vorige vrijdag, 29 januari. Bauwens volgt als algemeen directeur Yves Rosseel op die tien jaar de leiding had van De Bijloke.

Daan Bauwens heeft zowat zijn hele loopbaan in de artistieke sector doorgebracht. De jongste jaren werkte hij met Gerard Mortier aan het Forumproject in Gent, zorgde hij voor de opstart van Operastudio Vlaanderen en was hij algemeen directeur van de Handelsbeurs Concertzaal. Tijdens zijn carrière deed hij heel wat ervaring op, zowel in het managen van instellingen als op vlak van cultuurpolitiek, financieel beheer en artistieke profilering.

In een eerste reactie op zijn aanstelling als directeur van Muziekcentrum De Bijloke Gent zegt Bauwens : "Het Forum was misschien een wat te heftig project, maar Muziekcentrum De Bijloke moet minstens zijn rol kunnen spelen met dezelfde middelen als concertzalen in de andere Vlaamse steden. Gentenaars kunnen alles zelf, maar wat steun vanuit Vlaanderen zou terecht zijn. Denk alleen maar aan de zestigduizend studenten in de stad. De grote festivals in Gent zouden daarvan een prioriteit moeten maken. In deze eeuw en in een fluïdum van culturele initiatieven is samenwerking leuk en vruchtbaar. Wat mezelf betreft : een wonder is geschied, maar met de Raad van Bestuur van het Muziekcentrum wil ik echt een heel eind gaan. Omdat Gent een prachtige stad is om iets aan toe te voegen."

Muziekcentrum De Bijloke Gent viert zijn tiende verjaardag. Tijdens die periode groeide het Muziekcentrum onder leiding van Yves Rosseel uit tot een van de belangrijkste muzikale ontmoetingsplaatsen van Vlaanderen.

Related Items

Organisations:Muziekcentrum De Bijloke (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie)

Terug Meer nieuws