Verslag heropening Muziekcentrum Vlaanderen

This is an archived news item

10.03.2010

Op 26 februari heropende Muziekcentrum Vlaanderen feestelijk zijn nieuwe kantoren. De ruimtes zijn niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid. De heropening viel samen met het tienjarig bestaan van Muziekcentrum Vlaanderen en is het startschot voor een nieuwe duurzame logistieke samenwerking met de buren: concertzaal Ancienne Belgique (AB).

Jan Vermassen, adviseur van minister Joke Schauvliege, schetste in een toespraak de uitdagingen voor de muzieksector en Muziekcentrum Vlaanderen. Minister Joke Schauvliege mocht later op de dag in de nieuwe werkplek een platina album overhandigen aan Absynthe Minded, voor de verkoop van meer dan 30.000 cd’s van hun vierde album ‘Absynthe Minded’. ’s Avonds stond de band in een uitverkochte grote zaal van de AB in Brussel.

Stef Coninx (directeur), Jan Briers en Jari Demeulemeester (respectievelijk ondervoorzitter en voorzitter van de raad van bestuur) huldigden de vernieuwde ruimtes feestelijk in. Tijdens de heropening werd ook een nieuw erfgoedproject rond de geboorte van kleinkunst en chanson in Vlaanderen gepresenteerd.

Bekijk hier foto's van de heropening:

Muziekcentrum Vlaanderen en AB gaan in op de roep van de overheid naar maximale synergie en willen daarom hun fysieke ruimte in hartje Brussel optimaal benutten. De compleet vernieuwde ruimte is een gemeenschappelijke realisatie van Muziekcentrum Vlaanderen, AB en de Vlaamse Gemeenschap die fors investeerde in dit project. Ook de AB ticketshop werd in deze nieuwe ruimte ondergebracht en krijgt een onthaalfunctie voor Muziekcentrum Vlaanderen.

En er is nog een fijn bijverschijnsel aan deze verhuis- en verschuivingsoperatie: de vrijgekomen ruimte in de AB vormt, samen met de twee bovenliggende verdiepingen, het nieuwe “Huis 23”. Deze nieuwe plek zal in de toekomst door beide organisaties aangeboden worden voor sectorbijeenkomsten, vergaderingen of netwerkmomenten. Hierdoor willen we overleg, dialoog en samenwerking binnen de muzieksector stimuleren. De bundeling van krachten zorgt meteen ook voor een stevige muzikale poot in hartje Brussel die bijdraagt tot de verankering van het Vlaams cultuurleven in de hoofdstad. Op termijn kan je hier terecht voor lezingen, persvoorstellingen, presentaties en dergelijke meer. Een eerste concrete invulling hiervoor zijn alvast de muziekcollecties van Muziekcentrum Vlaanderen en AB, die ook in “Huis 23” hun plek krijgen.

Related Items

News:Muziekcentrum Vlaanderen stelt vernieuwde werkruimtes voor (26.02.2010)
Organisations:Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)

Terug Meer nieuws