Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen

This is an archived news item

14.05.2010

Op zaterdag 22 mei vindt voor de tweede keer het muziekfestival Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen plaats. Het festival wordt dit jaar uitgebreid met een middagprogramma voor muziekprofessionals en muzikanten. In workshops, interviews en sessies komen vele aspecten van de muziekindustrie aan bod.

Het programma gaat om 15:00 uur van start en duurt tot 18:00 uur en toegang is geheel gratis. Interviewers Robbert Tilli (Muziek Centrum Nederland) en Tom Engelshoven (OOR magazine) spreken in een talkshow met ervaren muzikanten over hun passies en drijfveren.

In ‘The Engine Room’ krijgt nieuwsgierig publiek de kans om een band het hemd van het lijf te vragen over de do’s and don’ts van het artiestenleven, maar ook hoe nu die ene riff tot stand komt of bijvoorbeeld wat te doen bij podiumangst. In het MCN Muziekcafé worden presentaties gegeven over onder andere bandpromotie en de media en alternatieve concertlocaties.

De Nederlandse branchevereniging van Music Managers organiseert een aantal panels over actuele en grensoverschrijdende muziekmanagement onderwerpen. Kortom, een divers programma voor zowel ervaren en aankomende muziekprofessionals als muzikanten.

Festival

Het festival start vervolgens om 19:00 uur en presenteert een staalkaart van de beste artiesten van het moment uit Nederland en België met o.a. Moke, Absynthe Minded, Gotcha Allstars, Customs, Anneke van Giersbergen & Agua de Annique, Dez Mona, The Black Atlantic, The Van Jets, DeWolff en The Hickey Underworld. Het programma in de Bat Cave wordt dit jaar ingevuld door het Antwerpse podium TRIX.

Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen is een initiatief van 013, Muziek Centrum Nederland en Muziekcentrum Trix Antwerpen en wordt mede mogelijk gemaakt door OOR magazine.

Meer info: www.muziekcentrumnederland.nl

Terug Meer nieuws