Play & Produce #2

This is an archived news item

16.09.2010

Geen Muzikantendag dit jaar, want Poppunt slaat op 20 november opnieuw zijn tenten op in de Vooruit in Gent voor de tweede editie van Play & Produce. Opkomende muzikanten, dj's en producers die actief zijn in electronische muziek kunnen zich in hun handen wrijven want aan de formule werd niet gemorreld.

Poppunt, aanspreekpunt voor muzikanten en dj's organiseerde in 2008 voor het eerst Play & Produce, hét evenement voor dj’s en producers met masterclasses, workshops, demofeedback en een heuse gear-beurs. En met succes: met 1200 deelnemers was het evenement ook meteen uitverkocht. Tijd dus voor de tweede editie.

Op zaterdag 20 november gooit de Vooruit in Gent de deuren weer wagewijd open voor the must attend event for the electronic music scene. Play & Produce neemt dan opnieuw het volledige gebouw in met een programma gericht op iedere opkomende dj, producer en muzikant actief in dance, elektronica of urban. Ze kunnen er professionele feedback krijgen op hun mixtapes en tracks, de nieuwste tools ontdekken op de Playground, workshops bijwonen, sofagesprekken, masterclasses en productdemo’s met nationale en internationale topdj’s en –producers.

De eerste namen zijn intussen gekend: The Subs, Villa, Sound of Stereo, Stijn, Rob Papen, Filip Vandueren, Vermin Twins, Prinz, Dysfunkshunal, Cal & Sikey en ga zo maar door. De top uit de Belgische scene is dus alvast present. Play & Produce werd vanaf de eerste editie dan ook een waar treffen voor de volledige scene en dé mogelijkheid om te socializen en te netwerken met collega- music freaks (het populaire Villa bijvoorbeeld, werd op de eerste editie van Play & Produce gevormd).

Programmator Dirk Van Welden over Play & Produce: "We wisten dat er in Vlaanderen heel wat groot en klein dj- en producerstalent huisde, maar dat de nood aan een dergelijk evenement zo hoog was konden we in 2008 niet vermoeden. We werden overdonderd door reacties als 'Het werd tijd!', 'Eindelijk!', 'Nog van dat!', en Play & Produce was in een mum van tijd uitverkocht. De sterkte van het evenement ligt hem volgens mij in de breedte en diepte van het programma: we bieden voor ieder niveau en iedere interesse wat wils en gaan in elk item op het programma voor topkwaliteit, met zowel grote namen als specialisten uit de scene waar iedereen heel wat van kan leren."

Praktisch
Zaterdag 20 november, van 12h30 tot 19h00 in de Vooruit, Gent
Tickets kosten €11 of  €15 (excl. studentenkorting) en zijn te koop bij FNAC & op www.playandproduce.be

Info, line-up en tickets op www.playandproduce.be

Related Items

Organisations:Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
Vooruit (kunstencentrum)

Terug Meer nieuws