Gezocht: kandidaten voor presentatiepodium Staten Generaal van de Klassieke Muziek

This is an archived news item

29.09.2010

Tijdens de Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2010 op maandag 29 november krijgen jonge of nieuwe ensembles klassiek de kans zichzelf of hun toekomstige projecten voor te stellen.


De Staten Generaal van de Klassieke Muziek is dé ontmoetingsdag voor de klassieke muzieksector, een organisatie van Muziekcentrum Vlaanderen in samenwerking met deSingel te Antwerpen. Op het programma staan lezingen, presentaties, een infomarkt,... en sinds 2008 ook een presentatiepodium voor kamermuziek.

Op dit podium krijgen kamermuziekensembles of solisten de kans de aanwezige programmatoren en collega's te overtuigen van hun bijzondere kwaliteit, presentatie of nieuwsgierig te maken naar hun nieuw project. Dit is mogelijk via ofwel een kleine muzikale showcase van ca.20min of een korte presentatie van max. 10min.

Programmatoren van grote en kleine concertorganisaties die wij op die dag zullen uitnodigen, maken zo kennis met nieuw muzikaal aanbod en vinden er de inspiratie voor het invullen van hun concertkalender.

  • Een showcase? Je brengt een miniconcert van ca. 20min op maandag 29/11/2010 in de muziekstudio van deSingel
  • Een presentatie? Je vertelt max. 10min over een nieuw project vb. met behulp van een powerpoint, video, etc..

Wie kan zich aanmelden? Professionele kamermuziekensembles of solisten. Jonge, nieuwe of gevestigde ensembles met een nieuw project.

Voorwaarden? Het ensemble of de solist ziet deze showcase als een investering en maakt zich vrij om op 29 november 2010 op eigen kosten in deSingel te komen spelen. Wij voorzien een blok in de voormiddag en een in de namiddag.

Hoe aanmelden? de deadline is verstreken

Verloop? Voor de selectie van ensembles wordt een beroep gedaan op een panel van programmatoren.
De geselecteerde musici worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht zodat zij deze datum in hun agenda kunnen vrijhouden.


Meer info: katrien@muziekcentrum.be  tel 02 504 90 90

Related Items

Pages:Staten Generaal van de Klassieke Muziek 2009
Organisations:deSingel (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie)
Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)

Terug Meer nieuws