Klara, 10, wil iedereen klassiek

This is an archived news item

24.11.2010

Op 4 december mag radiozender Klara 10 kaarsjes uitblazen. N.a.v. deze verjaardag wil de zender die dag klassieke muziek doen weerklinken op zoveel mogelijk onverwachte plaatsen, en schreef daarvoor een brief aan het brede publiek om de actie 'Iedereen Klassiek' mee te ondersteunen.
Op 4 december 2010 wordt Klara 10 jaar. En daarom geven we een radiofeest. Niet voor onszelf. Wel ter ere van de klassieke muziek. Onder de noemer ‘Iedereen klassiek’ willen we die dag zoveel mogelijk mensen voor de kar van de klassieke muziek spannen. M.a.w., we vragen aan iedereen die het horen wil om die dag klassieke muziek te laten weerklinken of zelf te maken. Op plaatsen waar dat doorgaans niet gebeurt. Bij uw kapper bv., bij de bakker om de hoek, in de supermarkt, bij de beenhouwer, de bloemist, … Het mag natuurlijk ook in uw eigen woonkamer of bij de vereniging waar u lid bent.

Klara zelf stuurt 10 ambassadeurs op pad om het goede voorbeeld te geven. Herr Seele, Dimitri Verhulst, Frank Deboosere, Koen Crucke, Tom Kestens, Annemie Struyf, … hebben al hun medewerking toegezegd om een actie ten voordele van klassieke muziek op poten te zetten.

Maar het is ook onze vurige wens dat onbekende Vlamingen meedoen. Zodat je die dag kan fitnessen op klassiek, je haar kan laten knippen en brushen op een streepje Vivaldi, kan shoppen op klassiek, of wie weet, zelfs de trein nemen terwijl Beethoven het station inpalmt. Geen enkel idee is gek genoeg. Wie een event organiseert krijgt van ons een mooi stukje klassiek op de radio tijdens de live uitzending van ‘Iedereen klassiek’ vanuit  het prachtige Osterriethhuis (met dank aan Dexia) op de Meir in Antwerpen. Uw presentatoren zijn Thomas Vanderveken, Katelijne Boon, Kurt Van Eeghem, Greet Samyn en Bart Vanhoudt. ’s Avonds zendt Klara de vijfde symfonie van Prokofjev door deFilharmonie, live vanuit deSingel.

Ondertussen bereiden we ook een communicatiecampagne voor. ‘Iedereen Klassiek’ zal worden gepromoot in de kranten en tijdschriften, on line en op radio & TV.

Tegen die tijd ligt de 8-delige CD ‘Iedereen klassiek’ (i.s.m. EMI) in de winkel.  

Kortom, aan klassieke muziek valt niet te ontsnappen op 4 december. Hopelijk neemt u of uw organisatie of bedrijf het ook op voor de klassieke muziek die dag. Laat uw plannen weten op iedereenklassiek@klara.be. Wie weet komt er een reporter langs die dag of wordt u door één van onze presentatoren opgebeld. Meer informatie vindt u op www.klara.be.

Uiteraard mag u deze brief altijd naar andere geïnteresseerden doorsturen. 

Alvast onze hele grote dank.

Hartelijke groet,

Chantal Pattyn
Nethoofd Klara 

Related Items

Organisations:Klara (radiozender)

Terug Meer nieuws