MuzeMuse: een nieuw grensoverschrijdend netwerk

This is an archived news item

10.12.2010

Drie Noord-Franse organisaties en vier Vlaamse organisaties slaan de handen in elkaar: Opéra de Lille, Théâtre d'Arras, Orchestre national de Lille, Concertgebouw Brugge, Festival van Vlaanderen Brugge - MAfestival, Happy New Festival van Vlaanderen Kortrijk en Cultuurcentrum Kortrijk.

De regelmatige ontmoetingen van deze 7 huizen resulteerden in de opstart van een organisch gegroeid, nieuw grensoverschrijdend netwerk ter ondersteuning en promotie van klassieke en hedendaagse klassieke muziek: MuzeMuse!

MuzeMuse organiseert zijn werking rond vier concrete acties:

1. uitwisseling van expertise: contacten tussen de verschillende personeelsleden om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en het eigen netwerk uit te breiden.

2. Grensoverschrijdend magazine

3. 5 Momentums: vijf artistieke 'sleutelmomenten' staan centraal binnen de acties en worden uitvoerig behandeld in het nieuwe magazine. Alle partners kunnen inpluggen op die Momentums. Op die manier ontstaan grensoverschrijdende, thematische projecten.

4. Mobiele communicatie: zo'n 15 keer per jaar is MuzeMuse verrassend aanwezig op belangrijke momenten in de regio. De ideale manier om de programma's van de partners beter te ontsluiten bij een ruim grensoverschrijdend publiek.

Related Items

Organisations:Concertgebouw Brugge (grote concertzaal)
Festival van Vlaanderen Brugge - MAfestival (festival, prijzen & wedstrijden)
Festival Kortrijk (festival)

Terug Meer nieuws