Vier wereldcreaties van Wim Henderickx

This is an archived news item

07.02.2011

Brugge, Wijnegem, Den Bosch (NL) en Antwerpen brengen over 2 maanden gespreid vier wereldcreaties van componist Wim Henderickx.

Het festival COME ON! BEAT IT! in het Concertgebouw Brugge opent de rij. Meer dan een week lang vormen percussie en beats de link tussen oude en nieuwe muziek, tussen westerse en buiten-Europese muziek, dans en muziektheater. Hier voelt polyglot slagwerker Wim Henderickx zich thuis. Hij componeerde GROOVE!, voor percussie en orkest, voor dit festival. Het werk wordt uitgevoerd door Gerd François, solo percussie, en het Brussels Philharmonic - het Vlaams Radio Orkest (VRO) o.l.v. Giancarlo Guerrero;

De tweede wereldcreatie vindt plaats in Kanaal te Wijnegem op 10 maart. Het werk The Four Elements, voor mezzo en afwisselend fluit, viool, klarinet en cello+live electronica wordt er uitgevoerd door het HERMESensemble en Jorrit Tamminga, live Eletronica.

The Seven Chakras wordt dan weer gecreëerd in Den Bosch in De toonzaal op 24 februari. Het werk The Seven Chakras, voor saxofoonkwartet + live elektronica, wordt er uitgevoerd door het Amsel Quartet.

En nummer vier, MUDRA, voor ensemble, het laatste deel uit de Tantric Cycle, krijgt een Belgische première op 18 maart tijdens het festival Ars Musica in de Singel met het Nieuw Ensemble.

Voor alle info: www.wimhenderickx.com

Related Items

Persons/artist(s):Wim Henderickx (composer, teacher, , choir)
HERMESensemble (ensemble (vocal-instrumentaal), ensemble (instrumental), contemporary music)
Organisations:Concertgebouw Brugge (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws