StuBru eert Luc Nowé, Eric Smout en Filip Saerens

This is an archived news item

03.03.2011

Tijdens de 'Week van de Eigen Kweek' van Studio Brussel brengt de jongerenzender hulde aan drie mensen die zich in de afgelopen tien jaar hebben ingezet voor de Belgische muziekscene: Luc Nowé (Poppunt), Eric Smout (Democrazy, ex-5voor12) en Filip Saerens (RifRaf).

De drie werden in de bloemetjes gezet tijdens de tweede editie van 'De Poulins' in de AB, een idee van StuBru waarbij gevestigde waarden jong Belgisch talent een duwtje in de rug geven.

Luc Nowé is al ruim tien jaar directeur van Poppunt, het aanspreekpunt voor muzikanten en DJ's uit pop, rock, dance en aanverwante genres. Poppunt stimuleert de kansen van jong talent in Vlaandeeren en geeft advies aan al wie zijn of haar eerste stappen in de muziekwereld wil zetten. De sociale netwerksite Vi.be is een groot succes en ook evenementen als Muzikantendag en Play & Produce zijn keer op keer grote publiekstrekkers.

Eric Smout -zelf jarenlang muzieksamensteller bij Studio Brussel- is op vele fronten een echte pionier in het Vlaamse concertlandschap: Met 5voor12 programmeerde hij op tal van Antwerpse locaties brede en gedurfde concertavonden en stond hij aan de wieg van het multidisciplinaire festival De Nachten en het dance-evenement 10 Days Off. Nadat hij in Petrol een vaste thuisbasis vond voor de concerten en clubnights van 5voor12 trok hij in 2008 naar Gent, waar hij sindsdien artistiek leider is bij Democrazy. Ook daar bouwde hij op korte tijd een nieuwe dynamiek uit waarbij samenwerkingen met de verschillende Gentse concertzalen werden opgezet.

Filip Saerens is sinds jaar en dag hoofdredacteur van het gratis muziektijdschrift RifRaf, een baken voor eigenzinnige en alternatieve muziekjournalistiek in België. Het tijdschrijf drijft grotendeels op het enthousiasme van vrijwilligers, maar heeft in het 20-jarige bestaan nooit moeten inboeten aan kwaliteit. RifRaf houdt de vinger strak aan de pols en schenkt regelmatig aandacht aan artiesten en trends die pas later (of nooit) door andere & grotere media worden opgepikt.

Link: De Bloempot van Studio Brussel

Related Items

News:StuBru kleurt Belgisch (28.02.2011)
Organisations:Studio Brussel (radiozender)
Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
RifRaf (muziektijdschrift / dagblad)
Democrazy (club / kleine concertzaal, onafhankelijke organisator)
5 voor 12 (club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws