Workshops op Sonic Connections 2011

This is an archived news item

14.03.2011

Op 21, 22 en 23 april pakt de Brakke Grond uit met de derde editie van het jaarlijkse alternatieve pop & rockfestival Sonic Connections. Op het programma staan dit jaar ook workshops Popfotografie (Guy Kokken) en Gitaarbouwen (Yuri Landman) op het programma.
Op Sonic Connections vind je de nieuwste ontwikkelingen uit de Vlaamse en Nederlandse alternatieve pop- en rockmuziek. De grote beloftes voor 2011 wisselen gevestigde namen af die hier hun nieuwe projecten presenteren, hongerig op zoek naar opwinding en experiment. Met ongebruikelijke combinaties als een metalband met een blazerssectie en een totaalervaring waar 2 gitaristen, een hardrockband en 16 eigengemaakte gitaren samenkomen. 

Naast vele bijzondere optredens is er o.a. een workshop Popfotografie en een workshop 'Gitaarbouwen'.


Workshop Popfotografie: 19 t/m 23 april 2011

Guy Kokken geeft in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond tijdens het muziekfestival ‘Sonic Connections’ een workshop Popfotografie. Tijdens deze workshop zullen diverse facetten van het specialisme popfotografie aan de orde komen. Niet alleen de theoretische kant, maar Guy Kokken neemt je ook mee op locatie om samen dé popfoto te schieten. De winnaar krijgt een fotoshoot voor OOR. 

Guy Kokken 
Guy Kokken is een van de meest gewaardeerde popfotografen van België. Zijn werk verschijnt onder andere in OOR, Elle en de Weekend, we zien het voorbijkomen in commercials en advertenties. Ook heeft Guy Kokken een aantal albumhoezen van artiesten verzorgd. Guy Kokken heeft onder andere de hoezen van Novastar en Room Eleven gefotografeerd.

Hoe deel te nemen?
Stuur voor 25 maart een motivatie en de link van je website naar fleurie.kloostra@brakkegrond.nl. Deelname kost €100. Er wordt van je verwacht dat je van 19 april t/m 23 april van 10u00 tot 23u00 beschikbaar bent. Er valt een fotoshoot voor OOR mee te winnen.

Selectie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond zal in samenspraak met OOR magazine en Guy Kokken deelnemers voor de workshop selecteren. Je wordt voor 1 april op de hoogte gesteld of je wordt uitgenodigd voor deelname. 
Voor meer informatie over de fotograaf kijk op: www.guykokken.com

Workshop 'Gitaarbouwen'
Vrijdag 22 april 2011 van 18u00 - 22u00 en
zaterdag 23 april 2011 van 14u00 - 18u00, 20u30 - 22u00

Yuri Landman is een Nederlandse instrumentenbouwer die onder meer Sonic Youth, Blood Red Shoes en dEUS onder zijn klanten kan rekenen. Hij bouwde gitaren en andere instrumenten voor tientallen bands en artiesten, wereldwijd. Intussen geeft hij ook workshops. Tijdens Sonic Connections bouwen op vrijdag 22 april zestien deelnemers onder zijn begeleiding zelf een elektrische gitaar. 

Zaterdag 23 april opent de slotdag van het festival met wat ongetwijfeld een totaalervaring zal worden. De zestien deelnemers zullen een ensemble performance weggeven. Ze worden daarvoor niet alleen begeleid door Yuri Landman zelf maar ook door de legendarische Dustin Wong (VS) én door de Vlaamse noiseband Kapitan Korsakov. Die laatsten kaapten onlangs nog de prijs voor de beste riff weg op Studio Brussel, dus vuurwerk verzekerd. 

Workshop white eagle tailed bridge guitar 
De kosten voor deze workshop bedragen €175 (inclusief materiaalkosten voor de gitaar)
Meer informatie en aanmelden via: lisa.wiegel@brakkegrond.nl

Related Items

Organisations:De Brakke Grond (club / kleine concertzaal, kunstencentrum)

Terug Meer nieuws