Sonic Connections 2011

Pop en Rock der Lage Landen

This is an archived news item

14.04.2011

Op 21, 22 en 23 april pakt de Brakke Grond uit met de derde editie van het jaarlijkse festival Sonic Connections. Op Sonic Connections vind je de nieuwste ontwikkelingen uit de Vlaamse en Nederlandse alternatieve pop- en rockmuziek. Naast vele bijzondere optredens is er o.a. ook een Muziekmeeting der Lage Landen en de grote Popquiz der Lage Landen i.s.m. Muziek Centrum Nederland en Muziekcentrum Vlaanderen.

Vlaanderen boven!
Muziekmeeting der Lage Landen
do 21 april 15u30 MCN

Wat voor popmuziek willen ze in Vlaanderen eigenlijk horen?!? Welke Nederlandse succes-acts zouden kunnen scoren in Vlaanderen en zoja: hoe? En waarom zijn enkele Vlaamse bands in Nederland populair? Op donderdagmiddag vindt bij Muziek Centrum Nederland een ontmoeting plaats tussen professionals uit het muziekcircuit. Een panel van managers, muzikanten, programmeurs en popjournalisten uit Vlaanderen geven een spoedcursus pop in Vlaanderen. Waar zet je welke band neer in het Vlaamse popcircuit? Wat zijn de do’s en dont’s? En waar liggen de kansen voor meer samenwerking tussen het Vlaamse en het Nederlandse popcircuit? 
Toegang is gratis. Aanmelden voor de muziekmeeting bij Ewout@mcn.nl

De Grote Popquiz der Lage Landen
do 21 april 15u30 de Brakke Grond

Test je muziekkennis van Vlaanderen én Nederland in de Grote Popquiz der Lage Landen. In samenwerking met het Muziek Centrum Nederland en Muziekcentrum Vlaanderen opent Sonic Connections met deze quiz op het plein van de Brakke Grond.

Toegang is gratis. Iedereen is welkom!

Sonic Connections
Muziekfestival do 21 tot za 23 april

De grote beloftes voor 2011 wisselen gevestigde namen af die hier hun nieuwe projecten presenteren, hongerig op zoek naar opwinding en experiment. Met ongebruikelijke combinaties als een metalband met een blazerssectie en een totaalervaring waar 2 gitaristen, een hardrockband en 16 eigengemaakte gitaren samenkomen.
Naast vele bijzondere optredens is er een workshop popfotografie en kan je genieten van mini-optredens in een intieme Amsterdamse huiskamer. Kortom, drie onvoorspelbare avonden vol muzikale ontdekkingen.

 

Prijs per avond
standaard: €10 online/€12 kassa
< 27 jaar en/of kunststudenten: €8 online, €10 kassa

Related Items

Organisations:De Brakke Grond (club / kleine concertzaal, kunstencentrum)

Terug Meer nieuws