Feest van de folk 2011

This is an archived news item

22.04.2011

Van 23 april tot 7 mei pakt Muziekmozaïek opnieuw uit met het Feest van de folk. Op zaterdag 23 april wordt het startschot gegeven in Hasselt, dat die dag helemaal wordt ondergedompeld in de folkmuziek.

Zaterdag 23 april kun je op allerlei locaties in Hasselt genieten van straatoptredens van De Kamazollekes, Snakes in Exile, De Boezeroenen, Waar is Boris?, het Nyckelharpaorkest, Yir-ca, Guido & Leentje orgelman, Los Calljeros, Jota folk, Katrekaar, Vers Fruit, The Mighty Campfire Punks, Schaatsenrijder, Gidan, Festria, Botswing, Manyidaki en Banza. Op de gratis bussen in Hasselt kun je genieten van muziek van o.a. Walter Evenepoel, Klaas Keymolen, Jos De Braekeleer en De Maaslanders. Verder kom je in de loop van de dag nog de unieke Limburgse FolkFanfare tegen en de Grote Kornemuze.
Daarnaast gaat Naragonia duo een duet aan met de beiaard van Hasselt en kun je vanaf 16u30 mee gaan dansen op het bal met Naragonia. Leen Devyver van Folkcorner Den Appel zal tijdens het bal instaan voor de dansinitiatie en er is ook de mogelijkheid om folkcd's aan te kopen of een Goe Vollek! abonnement te nemen. 

Het Feest van de Folk wordt echter gevierd in gans Vlaanderen. Nog tot 7 mei staan in de vijf Vlaamse provincies een vijftigtal activiteiten op het programma, met concerten, cd-voorstellingen, boombals en dansavonden, workshops en demonstraties. Blikvangers zijn het 59ste Europees Muziekfestival voor de jeugd, Labadoux en Dranouter Aan Zee.

Het volledige programma kan je raadplegen op www.feestvandefolk.be.

Related Items

Organisations:Muziekmozaïek Folk & Jazz (bibliotheek, archief, studiecentrum, muziekeducatieve organisatie, ondersteunende organisatie, uitgever)

Terug Meer nieuws