Showcase op Eurosonic, Reeperbahn of Babel Med Music?

This is an archived news item

20.05.2011

Artiesten die willen aantreden op de belangrijke Europese schowcasefestivals Eurosonic Noorderslag (Pop/Rock, Groningen, NL), Reeperbahn (Pop/Rock, Hamburg, D) of Babel Med Music (Wereldmuziek, Marseille, FR) kunnen zich vanaf nu hiervoor kandidaat stellen.

Eurosonic
Eurosonic-Noorderslag is wellicht hét belangrijkste showcasefestival voor Pop & Rockbands in Europa. Jaarlijks trekken honderden (Europese) bands en duizenden muziekprofessionals (boekers, management, platenfirma's, pers & media,...) naar Groningen om er een weekend lang het seminarie bij te wonen en enkele van de honderden concerten mee te pikken waar de crème de la crème van het aanstormende talent uit tientallen Europese landen te zien is.

Praktisch
Eurosonic-Noorderslag
woensdag 11 tot zaterdag 14 januari 2012 in Groningen (nl)
www.eurosonic-noorderslag.nl
Artist submission via deze link.

Kandidaat stellen kan tot 1 september 2011


Reeperbahn
Reeperbahn lijkt in verschillende aspecten op Eurosonic-Noorderslag. Het is een showcasefestival waaraan een conferentie voor muziekprofessionals is gekoppeld, en de muzikale focus ligt op Pop & Rockmuziek. Daarnaast biedt Reeperbahn ook een luik rond andere kunstdisciplines (film, street art, comics,...) die rechtstreeks of onrechtstreeks aan muziek gelinkt zijn.

Praktisch
Reeperbahn Festival
donderdag 22 tot zaterdag 24 september 2011 in Hamburg (d)
www.reeperbahnfestival.com
Artist submission via deze link.

Kandidaat stellen kan tot 20 juni 2011.


Babel Med Music
Artiesten en bands die wereldmuziek (in de brede betekenis van het woord) brengen, mogen zich naar het zuiden oriënteren. In maart 2012 staat voor de 7de keer in Marseille Babel Med Music op het programma, samen met Womex de belangrijkste bijeenkomst van artiesten en professionals uit de wereldmuziek & crossover in Europa. Ook op Babel Music Med wordt een showcasefestival gekoppeld aan een muziekbeurs voor professionals en kunnen groepen het beste van zichzelf geven voor een uitgelezen publiek.

Praktisch
Babel Med Music
donderdag 29 tot zaterdag 31 maart 2012 in Marseille (fr)
www.dock-des-suds.org
Artist submission: download inschrijvingsformulier (pdf)

Kandidaat stellen kan tot 23 augustus 2011

Terug Meer nieuws