Spot on Denmark & Spot on Trading in de AB

This is an archived news item

18.11.2011

Op 30 november is de Brusselse AB gastheer voor Spot on Denmark, een concertavond rond Deense muziek. Nieuw dit jaar is Spot on Trading, een bijeenkomst van Europese muziekprofessionals die onder andere zullen worden verwelkomd met een mini-showcaseconcert van School is Cool.

SPOT On Trading is de naam van een nieuwe conferentie die gezamenlijk op het getouw werd gezet door SPOT On Denmark, Muziekcentrum Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles Musiques en de AB. De Deense dag in de AB ontpopt zich dus tot een bilateraal evenement dat ook onze Belgische muziek internationaal promoot. Maar liefst 60 muziekprofessionelen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Ijsland en Luxemburg zullen aanwezig zijn. SPOT On Trading pakt in de namiddag uit met een debat dat moet inspireren tot nauwere samenwerking tussen de deelnemende professionelen en kan leiden tot een  groter en actiever netwerk. 2 Belgische groepen krijgen ook de kans om zich via een korte showcase te presenteren aan de buitenlandse aanwezigen. School is Cool en de Luikse groep Dan San werden geselecteerd door Deense professionelen.

Het debuutalbum 'Entropology' van School is Cool behaalde reeds goud in België. Hun memorabele live-optredens gooien nu ook hoge ogen in het buitenland. In september viel het SPOT-team als een blok voor de Antwerpse act. Dit verspreidde zich als een vuurtje in Denemarken en leidde uiteindelijk tot een ontmoeting tussen de band en het vrouwelijke door Trentemøller gesteunde trio Giana factory. Na hun SPOT On Trading-showcase zal school is Cool ’s avonds in de ABBox een bijzonder duo-optreden spelen met dit elektropoptrio uit Kopenhagen.

SPOT on Trading op 30 november vanaf 15u (sold out) - SPOT on Denmark vanaf 19 uur in de AB.
Info & tickets. www.spotondenmark.dk

Related Items

Persons/artist(s):School is Cool (band / artist)
Organisations:Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)
Wallonie-Bruxelles Musiques (ondersteunende organisatie, muziekorganisaties)
Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws