Week van de hedendaagse muziek Gent

This is an archived news item

24.01.2012

Van 30.01 - 03.02.2012 vindt, na een korte pauze, opnieuw de Week van de Hedendaagse Muziek plaats in het Koninklijk Conservatorium Gent (Hogeschool Gent). Het centrale thema is ‘Music as process’, met als ‘artist in residence’ Christian Fennesz.

Uitgangspunt vormen twee artikels: ‘Music as a Gradual Process’ van Steve Reich (1968) en ‘La musique spectrale…à terme!’ van Philippe Hurel (2001). Er wordt zowel gewerkt rond klassiekers als met vernieuwers binnen de hedendaagse klassieke muziek en jazz/pop. De werken worden uitgevoerd (en deels gecomponeerd) door de studenten uit de Master en MaNaMa opleidingen en de onderzoekers verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Voor het eerst wordt ruim aandacht besteed aan projecten rond Hedendaagse Muziek en Educatie. Op deze manier wordt één van de voornaamste missies van het Conservatorium , de hedendaagse muziek, ook geïmplementeerd in de Specifieke Lerarenopleiding. Centrale gast is Christian Fennesz, dé top van de elektronische muziek. De Oostenrijker is bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Sparklehorse, David Sylvian en de Japanse componist Ryuichi Sakamoto. Hij haalt zijn gitaarklanken door de laptop met een bedwelmende sound tot gevolg. Een van de Grote Meneren in het genre, hij won niet voor niets de Prix Ars Electronica Award voor digitale muziek. 

 Er vinden lezingen plaats door Filip Rathé, Luc Vaes, Maarten Beirens en concerten met o.m. het Pianoduo Tinnitus , Fabian Coomans, Elisa Mednilla, Bart Maris, Peter Vandenberghe en Sax-4

Voor alle info: www.whm.schoolofarts.be

Related Items

Organisations:Koninklijk Conservatorium Gent (Hogeschool Gent) (muziekhogeschool / universitaire opleiding, bibliotheek, archief, studiecentrum)

Terug Meer nieuws