B’Rock vertegenwoordigt “Gent = Unesco Creative City of Music” in Sevilla, Gent en Bologna

This is an archived news item

31.01.2012

In maart slaan Sevilla, Bologna en Gent -drie van de vier steden die tot op vandaag door Unesco werden uitgeroepen tot 'Creative City of Music'- de handen in elkaar voor een unieke muzikale uitwisseling. 

Iedere stad selecteert een ensemble, gespecialiseerd in oude muziek, en laat het grasduinen in het renaissance en barokke erfgoed van de eigen regio. Vervolgens nodigt iedere stad de drie ensembles uit voor een Unesco Muziekdag.

Op initiatief van Muziekcentrum De Bijloke en de Stad Gent werd barokorkest B'Rock voor dit project geselecteerd; Voor Sevilla treedt het Orquesta Barroca de Sevilla aan en voor Bologna de Accademia degli Astrusi.
Op 9 maart zal B’Rock Gent in Spanje vertegenwoordigen op het FeMÀS, het Festival de Musica Antigua in Sevilla. Op 11 maart representeert B’Rock z’n thuisstad op de eerste UNESCO MUZIEKDAG in Muziekcentrum De Bijloke. Een unieke kans om drie Europese topensembles op één dag aan het werk te zien. Kers op de taart is een Grand Finale, met de drie ensembles samen op het podium onder leiding van Rodolfo Richter, concertmeester bij B’Rock.

Met het programma ‘With Love from Ghent’ verdiept B'Rock zich in het repertoire van Jacques (Jakob) Jacques Loeillet. De Gentse Loeillet-familie bekleedden belangrijke muzikale posten in binnen- en buitenland. Generatiegenoten Henri-Jacques Henri-Jacques De Croes, George Friederich Haendel, Pieter van Maldere en Georg Philipp Telemann zetten de Gentse invalshoek in een breder West-Europees perspectief. Al deze componisten hebben vanuit hun respectieve thuishavens, impulsen gegeven aan de ontwikkeling en verspreiding van de nieuwe muzikale geest die Europa weldra zou doordringen.

Meer info: www.b-rock.org
                 www.debijloke.be

Related Items

Persons/artist(s):B'Rock (chamber orchestra)
Jacques Loeillet (composer)
Pieter van Maldere (composer)
Hendricus-Jacobus de Croes (composer)

Terug Meer nieuws