Kunsten en Erfgoed zoekt leden voor de beoordelingscommissies kunsten

This is an archived news item

08.06.2012

Voor de kwalitatieve beoordeling van aanvragen voor subsidie voorziet het Kunstendecreet beoordelingscommissies die steeds voor vier jaar worden benoemd.
Op 12 september 2012 verstrijken de mandaten van de huidige beoordelingscommissies en daarom is Kunsten en Erfgoed op zoek naar nieuwe leden voor deze beoordelingscommissies kunsten (M/V).

Als lid van een beoordelingscommissie adviseer je de Vlaamse minister voor Cultuur over subsidieaanvragen van kunstenaars en organisaties die binnen het wettelijk kader van het Kunstendecreet ingediend worden. Op die manier vormen de beoordelingscommissies een hoeksteen binnen het subsidiëringsproces.
Het verdelen van subsidies gaat vanzelfsprekend gepaard met het maken van keuzes. Oordelen over artistieke processen is complex en afhankelijk van het esthetisch oordeel, cultureel perspectief en ervaring van de beoordelaar. Daarom worden de visies van 9 tot 17 verschillende veldkenners/peers met ervaring samengebracht. Zo kom je tot een intersubjectief, kwaliteitsvol oordeel dat gegrond is binnen de gemeenschap die het dient.

Profiel

Je beschikt over een goede kennis van het hedendaagse (Vlaamse) kunstenlandschap. Je hebt een sterke affiniteit met de kunstensector en beschikt over relevante expertises. Je weet voldoende afstand te bewaren om tot een objectieve beoordeling te komen.
Je kan tijd vrijmaken voor en bent bereid tot vergaderen tijdens de kantooruren. De werkdruk is afhankelijk van het aantal aanvragen die een beoordelingscommissie behandelt en kan onregelmatig zijn.
Professionele ervaring binnen de kunstensector is niet vereist.

Praktisch

Je kan je kandidaat stellen door het online formulier in te vullen.
Het agentschap screent de kandidaturen aan de hand van het profiel. Als je kandidatuur aanvaard wordt, kan je worden opgenomen in een voorstel aan de minister voor Cultuur. Indien je benoemd zou worden gaat je mandaat als lid van een beoordelingscommissie in vanaf medio september 2012.

Het agentschap zal de ingekomen kandidaturen screenen vanaf 1 juli 2012. Indien je interesse hebt om te zetelen vanaf dit najaar is het dus aangewezen je kandidatuur in te dienen voor deze datum.

Alle info & details:
www.kunstenenerfgoed.be


Related Items

Organisations:Agentschap Kunsten en Erfgoed (overheid)

Terug Meer nieuws