The times they are a changin' 2013

Forum voor jonge componisten

This is an archived news item

05.10.2012

"Hoe klinkt de toekomst?" Deze vraag stelt HERMESensemble zich elk jaar wanneer het samen met AMUZ en de Veerman jong talent uitnodigt om nieuwe muziek te componeren. In 2013, de vijfde editie, is ook Concertgebouw Brugge van de partij.

Ben je tussen 12 en 20 jaar en schrijf je muziek? Droom je ervan dat jouw composities uitgevoerd worden door professionele muzikanten in een grote concertzaal? Dan is dit jouw kans!

HERMESensemble gaat de uitdaging aan om jouw compositie in concert uit te voeren. Bovendien wordt er een professionele live opname gemaakt van de uitvoering. 

Nieuwe muziekwerken van max. 5 minuten voor een bezetting van mezzosopraan, viool, altviool, cello, contrabas, fluit, klarinet/basklarinet, piano en percussie (of enkele van deze instrumenten) komen in aanmerking om geselecteerd te worden voor “The Times 2013”. Traditionele partituren zijn geen vereiste, ook verzorgde en duidelijke grafische partituren kunnen in aanmerkingen komen. Als je compositie uitgekozen wordt zullen componisten Bram Van Camp of Hanne Deneire je begeleiden in de afwerking van je partituur, en de voorbereiding van het concert. 
De uiterste inschrijvingsdatum is maandag 3 december 2012.
De inleverdatum van je partituur is maandag 7 januari 2013.
Er zijn twee concerten: zondag 27 januari 2013 (15.00u) in AMUZ Antwerpen en 10 februari 2013 (14.30u). Alle voorwaarden en het inschrijvingsformulier vind je op www.hermesensemble.be

Related Items

Persons/artist(s):HERMESensemble (ensemble (vocal-instrumentaal), ensemble (instrumental))
Organisations:AMUZ (club / kleine concertzaal)

Terug Meer nieuws