Free Your Ears op de World Music Days

This is an archived news item

15.10.2012

Dit najaar verwelkomt België gedurende 11 dagen de World Music Days, een uniek en internationaal festival voor hedendaagse muziek met talloze creaties en wereldpremières op het programma. De vorige Belgische passage dateert van 1981.

Het evenement wordt sinds 1923 jaarlijks in een ander land georganiseerd door één van de afdelingen van ISCM - International Society for Contemporary Music. Dit najaar, tussen 25 oktober en 4 november 2012, zijn alle ogen op België gericht, wanneer ISCM Vlaanderen deze wereldexpo van hedendaagse muziek na 31 jaar opnieuw naar ons land leidt.

Het festival vindt plaats in zes verschillende steden, in samenwerking met de zes grootste culturele huizen van het land. Het festival zal vertrekken in Flagey in Brussel, om vervolgens halt houden in het TRANSIT festival in Leuven, Le Manège in Mons, de Bijloke en de Handelsbeurs in Gent , het Concertgebouw Brugge in Brugge en tot slot eindigen in deSingel in Antwerpen.

Voor deze editie van de World Music Days werd het programma samengesteld door al deze partners. Via een internationale 'Call for Works' is het festival een uitnodiging om allerlei verschillende werken en componisten te ontdekken. Deze componisten komen niet enkel uit België, maar uit heel de wereld.

World Music Days 2012: Een wereldexpo voor hedendaagse muziek, het grootste nieuwe muziekfestival ter wereld! Een unieke samenwerking tussen meer dan 25 culturele organisaties uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. 11 dagen, meer dan 35 concerten, met werk van meer dan 150 componisten uit 50 landen.

Free Your Ears op www.freeyourears.be.

Related Items

Organisations:ISCM-Vlaanderen vzw (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Terug Meer nieuws