Audities bij Transparant

This is an archived news item

10.01.2013

Muziektheater Transparant organiseert in februari audities voor jonge zangers en instrumentalisten (van 15-25 jaar) voor Canti d'Amor, een jongerenopera rond Claudio Monteverdi.

Repetities en speelperiode: 17 augustus -1 september 2013 in deSingel/Antwerpen o.l.v. Wouter Van Looy en Nicolas Achten.
Een project van Muziektheater Transparant en deSingel Internationale kunstcampus in samenwerking met Zeeland Nazomerfestival.

In augustus 2013 produceert Muziektheater Transparant een nieuwe jongerenopera. Jaarlijks lokt het project tientallen jonge zangers en instrumentalisten van over de hele wereld naar deSingel in Antwerpen. Tijdens een korte maar intensieve creatieperiode worden de deelnemers geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater.  Ze worden nauw betrokken bij alle aspecten van de enscenering , krijgen een grondige training in barokmuziek en doen bovenal podiumervaring op in een professionele context.

Het project is een uitgelezen kans om in een stimulerende omgeving je talent te ontdekken  en te ontwikkelen.  Vele jonge zangers en instrumentalisten vonden de voorbije jaren de weg naar de professionele opera-, muziektheater- of concertpraktijk na hun deelname aan de jongerenopera's van Transparant.

Dit jaar staan de Madrigalen van barokgrootmeester Claudio Monteverdi centraal.  De muzikale en theatrale rijkdom van het materiaal  geeft ons de vrijheid om het repertoire te bepalen naargelang de specificiteit van het project, het gekozen thema  en de mogelijkheden van de deelnemers.  

Met het eindresultaat opent deSingel  zijn seizoen. Na een eerste reeks voorstellingen wordt de speelreeks verder gezet in het Zeeland Nazomerfestival in Nederland.  
Sinds enkele jaren heeft het project een vaste stek in deSingel en maakt het deel uit van de Kunstcampus. 

Artistiek leider van Transparant en initiator van het project Wouter Van Looy staat in voor de regie.  Multi-instrumentalist, zanger en artistiek leider van Scherzi Musicali Nicolas Achten neemt de muzikale leiding op zich.

 • Regie: Wouter Van Looy
 • Muzikale leiding: Nicolas Achten
 • Orkest coaching: Lambert Colson
 • Kostuums: Lotte Stek

Praktisch
Audities op
 • 16 & 17 februari Conservatorium Antwerpen van 10u tot 18u
 • 23 februari Conservatorium Brussel van 10u tot 15u
Repetitieperiode
17-30 augustus 2013 – deSingel/Antwerpen

Voorstellingen
30-31 augustus en 1 september in deSingel/Antwerpen
7 september Zeeland Nazomerfestival

Deelnemersprofiel
 • Zangers
  Koor en kleinere solorollen – koorervaring of enkele jaren zangles of stemcoaching
  Solisten – gevorderde conservatoriumstudenten of vergelijkbaar niveau
 • Instrumentalisten
  Oude of moderne instrumenten
  (viool, altviool, cello, viola da gamba, blokfluit, cornetto, harp, klavecimbel)
Inschrijvingskosten
350 euro (verblijf en catering inbegrepen)

Je kan je per e-mail aanmelden voor het project. Vermeldt daarin je contactgegevens, je niveau en voeg een korte motivatie toe.
Versturen naar: Amina Mettioui - amina@transparant.be
Tel. +32(0)3.225.17.02 - www.transparant.be

Related Items

Persons/artist(s):Muziektheater Transparant (music theatre)

Terug Meer nieuws