Deadline Pianoforte wedstrijd MA Festival 2013 nadert

This is an archived news item

08.04.2013

De Internationale Wedstrijd Musica Antiqua van het MA Festival focust dit jaar op de pianoforte. Naast een geldprijs biedt Outhere een cd-opname aan. Deadline inschrijving 14/04/2013
Sinds 1964 organiseert het Festival van Vlaanderen - Brugge jaarlijks de gerenommeerde Internationale Wedstrijden Musica Antiqua. Deze wedstrijden richten zich tot jonge, hoog gekwalificeerde uitvoerders uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Het competitieve element is niet het doel op zich,maar eerder een middel om het streven naar het allerhoogste uitvoeringsniveau te stimuleren. We confronteren jonge uitvoerders met elkaar, met academici én met het publiek.

Sinds 2008 wordt de winnaar naast een geldprijs en een uitnodiging voor een concert in het volgende MAfestival, ook een aantal concerten aangeboden in samenwerking met gespecialiseerde organisatoren in binnen- en buitenland. In 2013 is dit onder andere in Brussel, Antwerpen en Bonn. MAfestival vindt het belangrijk om jonge, getalenteerde musici ook op dit vlak professioneel te begeleiden.


Planning:
1-4/08 Preselecties / Provinciaal Hof, gratis toegang
6/08 Halve Finale / Provinciaal Hof, gratis toegang
8/08 Finale / Concertgebouw, 18u

Related Items

Organisations:Festival van Vlaanderen Brugge - MAfestival (festival, prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws