Lint, het nieuwe project van componist Walter Hus op het FvV Kortrijk

This is an archived news item

16.04.2013

Lint, het nieuwe project van componist Walter Hus is gebaseerd op de gelijknamige ‘graphic novel’ van stripgenie Chris Ware. Het boek schetst het levensverhaal van Jordan Wellington Lint. Samen met de atypische stem van Angélique Willkie (dEUS, Zap Mama en Zita Swoon) en het Spectra Ensemble zet hij pagina na pagina op muziek.

Lint, het nieuwe project van componist Walter Hus is gebaseerd op de gelijknamige ‘graphic novel’ van stripgenie Chris Ware. Het boek schetst het levensverhaal van Jordan Wellington Lint. Lint wil door het leven gaan als rockster en begeerde vrijgezel, maar blinkt uit in foute keuzes en gemiste kansen. Hij worstelt met vrouwen, zijn overleden moeder, zijn drinkende vader, zijn toekomst en zijn verleden.
Chris Ware wordt algemeen beschouwd als een van de grootste stripgenieën van de laatste 20 jaar. Zijn in 2000 gepubliceerde ‘graphic novel’ Jimmy Corrigan, the Smartest Kid on Earth betekende zijn wereldwijde doorbraak. Het boek werd overladen met lovende kritieken en ontving verscheidene prijzen. In 2009 schreef Walter Hus in opdracht van SPECTRA muziek bij een fragment van dit stripverhaal in de kindervoorstelling Frankenstein. Daarop volgde het idee om het werk LINT te creëren, een compositie gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal, dat tijdens de voorstelling wordt geprojecteerd. Voor SPECTRA en Walter Hus is dit meteen een volgende stap in de exploratie van het samengaan van muziek en graphic novel.
De leidmotieven, het contrapunt en andere muzikale elementen in dit beeldverhaal trokken de aandacht van Walter Hus. Samen met de atypische stem van Angélique Willkie (dEUS, Zap Mama en Zita Swoon) en het Spectra Ensemble zet hij pagina na pagina op muziek. Dankzij de ritmische partituur en soulstem van Willkie, een ideale kennismaker met hedendaags klassiek. Het werk kende  zijn première in 2012 in de KVS te Brussel.

Festival van Vlaanderen Kortrijk

Zaterdag 27 april 2013 om 20:15 in de Concertstudio

Ontmoet de componist! Ga luisteren naar de inleiding.
Gratis inleiding om 19u30: Pauline Driesen spreekt met Walter Hus.


Related Items

Organisations:Festival Kortrijk (festival)

Terug Meer nieuws