Muziekcentrum Vlaanderen met Vlaamse delegatie op Classical:NEXT 2013

This is an archived news item

28.05.2013

Van 29 mei tot 1 juni 2013 vindt in Wenen de tweede editie plaats van een internationaal forum voor klassieke en hedendaagse kunstmuziek. Classical:NEXT is een conferentie voor muziekprofessionals met beurs en showcaseconcerten. Muziekcentrum Vlaanderen (MCV) zorgt na een eerste verkenningsronde in 2012 voor een stevige Vlaamse vertegenwoordiging op de editie van 2013.

Deze aanwezigheid realiseren we in samenwerking met onze Waalse tegenhanger Wallonie-Bruxelles Musiques (WBM). Samen bemannen we een overkoepelende ‘umbrellastand’ die niet alleen fungeert als etalage voor muziek uit Vlaanderen/België, maar ook als ontmoetingsplek waar nieuwe contacten kunnen gelegd worden en informatie kan uitgewisseld worden. MCV zorgt voor permanentie  en promotionele ondersteuning voor de Vlaamse vertegenwoordiging. 

Klassieke ensembles in de kijker
Die vertegenwoordiging is even gevarieerd als kleurrijk en wordt extra in de verf gezet met twee videoshowcases. Vocaal ensemble Aquarius mag zich op donderdag 30 mei  als eerste voorstellen.  Op vrijdag 31 mei staat het hedendaags instrumentaal ensemble Het Collectief op het showcaseprogramma. Beide ensembles werden door een internationale jury geselecteerd uit tientallen inzendingen van maar liefst achttien landen.

Bezoekers van Classical:NEXT zullen daarnaast ook kunnen kennismaken met een 25-tal Vlaamse labels, concerthuizen en boekings- en managementkantoren. MCV en WBM redigeerden voor de gelegenheid een promobrochure met korte bio’s, contactgegevens en foto’s van alle Vlaamse en Waalse aanwezigen uit de klassieke muziekwereld.

Classical:NEXT was oorspronkelijk een initiatief van CLASS, de associatie van onafhankelijke klassieke muzieklabels in Duitsland, en kan voor de productie een beroep doen op de jarenlange ervaring van het WOMEX-team. De structuur van Classical:Next bestaat uit 3 delen: een showcasegedeelte, een conferentie en een muziekbeurs. Het forum wil uitdagingen voor de toekomst van de klassieke muziek aanpakken, nieuw talent, creatieve ideeën, toekomstgerichte praktijkmodellen promoten.

Related Items

Persons/artist(s):Aquarius (choir, ensemble (vocal))
Het Collectief (ensemble (instrumental), contemporary music, )
B'Rock (chamber orchestra, ensemble, old music)
Capilla Flamenca (ensemble (vocal-instrumentaal))
Il Fondamento (chamber orchestra)
Orquesta Tanguedia (band / artist)
Organisations:Concertgebouw Brugge (muziekorganisaties, concertzaal / organisatie, oude muziek, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws