Leuvense muzikanten en DJ's tegen extra strenge geluidsnormen

This is an archived news item

28.06.2013

Muzikanten en dj's uit Leuven hebben zich verenigd tegen de extra strenge geluidsnormen die het Leuvense stadsbestuur wil opleggen voor cafés, jeugdhuizen en kleine concertzaaltjes.

Zoals bekend is sinds kort een nieuw decreet van kracht over maximale geluidsnormen bij optredens, fuiven enz. Het decreet is geldig in heel Vlaanderen, maar laat gemeenten de ruimte om lagere normen te hanteren. Zo heeft de stad Leuven onlangs aangekondigd strengere normen op te leggen.

Tientallen Leuvense muzikanten en dj's uiten daarom hun ongenoegen hierover met een petitie en Facebookgroep. "[Leuven] verlaagt eenzijdig de norm in de tweede categorie van 95DB(A) gemeten over 15 minuten naar 93dB(A) gemeten op 1 minuut, hetgeen neerkomt op een feitelijke piekmeting, wat een onhaalbare norm is voor elke pop- of rockgroep en ook voor een dj die meer wil doen dan wat achtergrondmuziek laten horen", zo stellen de initiatiefnemers.

Het volledige persbericht, de petitie en een lijst met alle ondertekenaars vind je hier terug.

Jimmy Dewit (gekend als DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie) treedt op als woordvoerder namens de Leuvense muzikanten en dj's.
Vragen en info over het initiatief: leuvensemuzikanten@gmail.com

Terug Meer nieuws