Belgium Booms London 2013

Focus op Belgische elektronische muziek

This is an archived news item

23.09.2013

Van 5 tot 12 oktober steekt een deel van de Belgische elektronische muziekscene onder de vlag ‘Belgium Booms London’ het kanaal over voor vier thematische avonden in Londen. Van new beat en techno over een experimentele labelnight tot  een screening van de knappe muziekdocumentaire 'The Sound of Belgium'... het wordt een boeiende trip langs verleden, heden en toekomst van de Belgische elektronische muziek.

Het startschot wordt op zaterdag 5 oktober gegeven in de Londense club Corsica Studio’s met dj-sets van twee pioniers van de New Beat, ‘Dikke Ronny’ en Eric Powa B. Zij delen die avond het podium met The Glimmers, Moonlight Matters, ATTAR! En Geoffroy Mugwump. De openingsavond wordt afgesloten met een exclusief dj-optreden van EBM en industrial dance expert Trevor Jackson, die recent nog het tweede volume van ‘Metal Dance’ uitbracht.

Op woensdag 9 oktober komt een totaal ander spectrum van de elektronische muziek aan bod. Het Belgische Kraak-label is die avond te gast in Café Oto. Kraak pakt er uit met optredens van Köhn, Floris Vanhoof, Benjamin Franklin, Lieven Martens Moana en Maan.

Op vrijdag 11 oktober vindt in Café1001 de Britse première plaats van de bejubelde muziekdocumentaire The Sound of Belgium, die focust op het boeiende verhaal van Belgische elektronische muziek. Op dezelfde avond pakt café1001 uit met optredens van LeFtO, Pomrad, Cupp Cave, Squeaky Lobster en LTGL.

Belgium Booms London sluit de week af op 12 oktober in club Birthdays, met house en techno van goldFFinch, Surfing Leons, dj Slow, Richelle en Sagat.

‘Belgium Booms London’ wordt gecoördineerd door Wallonie-Bruxelles Musiques, Muziekcentrum Vlaanderen en Sabam for Culture. 

Alle info, inclusief de trailer van The Sound of Belgium en een link naar de Belgium Booms Soundcloud-pagina,  vind je op de Belgium Booms website.

Related Items

Persons/artist(s):The Glimmers (band / artist, DJ)
Köhn (artist / band)
Maan
Lefto (band / artist)
Pomrad (band / artist)
Organisations:KRAAK (onafhankelijke organisator, platenfirma / label)

Terug Meer nieuws