Wim Wabbes artistiek directeur Handelsbeurs

This is an archived news item

06.02.2014

Wim Wabbes wil "een muziekhuis waar verschillende genres zij aan zij staan, en het publiek, als ze dat wensen, de ene dag een strijkkwartet van Beethoven, de andere dag de songs van Balthazar, en een volgende het gitaarwerk van Marc Ribot kunnen beleven."


Wim Wabbes zich bij Handelsbeurs Concertzaal in als programmator van jazz, pop, rock, wereldmuziek en overkoepelende projecten. Er kwam een scherper artistiek beleid en avontuurlijkere concertagenda. Deze visie zal hij nu als artistieke directeur verder uitdiepen. Wim Wabbes wil "een muziekhuis waar verschillende genres zij aan zij staan, en het publiek, als ze dat wensen, de ene dag een strijkkwartet van Beethoven, de andere dag de songs van Balthazar, en een volgende het gitaarwerk van Marc Ribot kunnen beleven."

Wim Wabbes vormt een team met Liesbeth De Voogdt, die verantwoordelijk is voor de programmatie van de klassieke muziekconcerten. Binnen de brede programmering wil hij de synergie tussen de klassieke muziek en de andere genres verstevigen. Wim Wabbes wil "een muziekhuis waar verschillende genres zij aan zij staan, en het publiek, als ze dat wensen, de ene dag een strijkkwartet van Beethoven, de andere dag de songs van Balthazar, en een volgende het gitaarwerk van Marc Ribot kunnen beleven."

Een voorbeeld hiervan is Kraakpand. Op één avond ontdek je in intieme clubsetting vier groepen of muzikanten van divers pluimage. Zowel klassiek als jazz, pop en rock komen aan bod.

Wims visie als artistiek directeur vindt zijn uitwerking in de eerste editie van Ha'fest. Dit vierdaagse festival, dat plaatsvindt van 7 tot 10 mei, zet niet in op één genre. Het festival brengt jazz, gecomponeerde muziek, rock en traditionele muziek, terwijl het publiek het gevoel krijgt dat het allemaal toch niet zo ver uit elkaar ligt.

Related Items

Organisations:Handelsbeurs (concertzaal / organisatie, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)

Terug Meer nieuws