Vijfde keer Voorwaarts Maart/En Avant Mars in De Bijloke

This is an archived news item

11.03.2014

Het jaarlijkse minifestival op 14/15 maart heeft in de aanloop naar haar houten jubileum een eigen ‘smoel’ ontwikkeld. Muziek die vandaag geschreven wordt staat centraal, met veel aandacht voor jonge makers van allerlei esthetisch pluimage. Ze tasten naar hartenlust de grenzen tussen kunstvormen af. Dit alles in een organisatie van Hardscore.

Op het programma worden onder andere de spots gericht op slagwerk en saxofoon. We vieren immers de tweehonderdste verjaardag van de Belgische uitvinder van het instrument van Anthony Braxton, Bill Clinton en Lisa Simpson.

Maar we kunnen ook niet heen om wat er nog eens honderd jaar later gebeurde. De gruwel van de Grote Oorlog vormt het uitgangspunt voor een artistieke beschouwing van de schijnbaar onverzoenlijke relatie tussen onze dagdagelijkse menselijkheid en de onontkoombare ontmenselijking die ontstaat wanneer een staatsapparaat evolueert tot oorlogsmachine.

Deze editie van Voorwaarts Maart/En Avant Mars gaat dit keer ook iets meer achterom kijken en kijkt daardoor onvermijdelijk naar zijn eigen korte geschiedenis.

19:15 | BLOW-GLOW (Concertzaal)
20:30 | WAR-PIECE(S) (Concertzaal)
21:45 | SINFONIETTA CONCERTANTE (Concertzaal)
18:45, 20:00, 21:15 & 22:45 | PRIVATE-SYMPATHY (Kraakhuis)
FOYER (doorlopend):  THE POPPY CHAPEL 

Voor all info zie: www.debijloke.be

Allen daarheen want er is werk te horen van o.m. Claude Coppens, Frederik Neyrinck, Jelle Tassyns, Benjamin Van Esser, Frank Debruyne en Jan Huylebroeck , Joris Blankaert, Frank Nuyts, Alain Craens

Related Items

Persons/artist(s):Frank Nuyts (composer, soloist, teacher)
Organisations:Voorwaarts Maart/En avant Mars (festival)

Terug Meer nieuws