Nieuwe Poppunt publicatie over auteursrecht

This is an archived news item

28.05.2014

Auteursrecht en publishing: twee begrippen die bij menig muzikant de wenkbrauwen doen fronsen. En misschien wel terecht, want de materie is best complex. Daarom brengt Poppunt de themapublicatie 'auteursrechten en publishing' uit, die alles wat je moet weten over het onderwerp bundelt.

De brochure wordt als e-publicatie aangeboden en is raadpleegbaar op elke mobiel apparaat.

Van zodra je als muzikant een geniale melodie of tekst verzint en die op een of andere manier ‘tastbaar’ maakt, wordt die beschermd door het auteursrecht. Maar wat betekent dat nu concreet? Welke rechten heb je als muzikant op je muziek? Moet je je dan aansluiten bij SABAM? En kan je daar op een of andere manier geld mee verdienen? Wat doet een publisher, hoe kies je de juiste, en heb je er eigenlijk wel eentje nodig?

Veel vragen, dus vond Poppunt het hoog tijd om alle antwoorden te bundelen in één overzichtelijke brochure, die werd geschreven door Yannick H’Madoun en Jan Pauly, Poppunt-popadviseurs, samen met Didier Deneuter (MODO advocaten). Kortom: alles wat je als muzikant moet weten om te overleven in de jungle van het auteursrecht en de publishing in acht bevattelijke hoofdstukken: van naburige rechten of publishingcontracten tot beheersvennootschappen of covers, remixes en samples. De brochure kost €4,99 en is verkrijgbaar als pdf (voor laptop of dekstop) of epub (voor mobiele devices) via shop.poppunt.be

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je als muzikant, dj of producer na het lezen van deze brochure nog vragen hebt over auteursrecht en publishing, maar mocht dat toch zo zijn, dan kan je bij Poppunt terecht voor goede raad. Op de Poppunt website, maar ook offline staat hun popadviesteam steeds paraat, gratis en voor niets via mail (popadvies@poppunt.be), telefoon (02 504 99 00) of persoonlijk adviesgesprek. 

Praktische info
'Auteursrechten en publishing' is een uitgave van Poppunt, werd geschreven door Yannick H’Madoun, Jan Pauly en Didier Deneuter en is verkrijgbaar als pdf of e-publicatie.
ISBN: 9789490825041 (pdf) / 9789490825034 (epub)
Prijs: € 4,99
Bestellen kan op shop.poppunt.be

Related Items

Organisations:Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
Documents:Auteursrechten & Publishing (Volledig herziene uitgave) (book)

Terug Meer nieuws