Unesco International Jazz Day

This is an archived news item

27.04.2015

In 2011 koos Unesco 30 april uit als International Jazz Day, teneinde jazz te erkennen als een universele taal van vrijheid en creativiteit. Het event groeide intussen ook voor de Vlaamse, Brusselse en Waalse jazzscene uit tot een vaste waarde, met tal van gelegenheidsconcerten, jamsessies, thema-avonden, debatten enz.

In Gent is men intussen zelfs toe aan de vierde editie van Tunes, A Jazznight, een jazzfestival speciaal in het kader van de International Jazz Day. Dit gratis festival zet vooral de scene van actieve jazzcafés in Gent in de schijnwerpers. Het volledige programma vind je hier.

Ook Brussel beweegt op 30 april op het ritme van de jazz. Onder de naam van Jazz à tous les étages zal er jazz weerklinken in de buurt van de Grote Markt op straten en pleinen maar ook in winkelruimtes en vanop balkons. Ook het Ukkelse Sint-Jobplein doet mee. In de buurt van Flagey start de bar Epaulé Jeté vanaf die dag officieel met jazzconcerten. Brosella-Kristal Klaar organiseert in De Markten een thema-avond rond marimba. De jazzvereniging van de ULB nodigt het Joachim Cafonette Trio uit. En natuurlijk zetten alle clubs die avond hun beste beentje voor. Meer info vind je hier.

Alle Belgische events in het kader van International Jazz Day staan gebundeld op de UNESCO-website.

#jazzday

Related Items

Organisations:TUNES a jazz night (festival)
Koninklijk Conservatorium Gent (Hogeschool Gent) (muziekhogeschool / universitaire opleiding, bibliotheek, archief, studiecentrum)
Jazz in Belgium (website)

Terug Meer nieuws