Belgische delegatie op Classical:Next 2015 in Rotterdam

This is an archived news item

18.05.2015

Van 20 tot 23 mei vindt in Rotterdam de 5de editie plaats van Classical:Next, een internationale conferentie voor klassieke muziekprofessionals. Onder de vleugels van Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques zal ook de Belgische klassieke muzieksector opnieuw talrijk aanwezig zijn. 

Het programma van Classical:Next bestaat uit 3 delen: een showcasegedeelte, een conferentie en een muziekbeurs. Dit jaar werden 3 Belgische deelnemers geselecteerd voor een showcase: Zefiro Torna mag het beste van zichzelf geven tijdens een live-showcase, Scherzi Musicali werd geselecteerd voor een videoshowcase terwijl het Brussels kunstenaarscollectief  CREW het project C.a.p.e. Anima  zal presenteren.

De selectie werd gemaakt door een internationale jury die met haar keuze uitdagingen voor de toekomst van de klassieke muziek wil aanpakken en nieuw talent, creatieve ideeën en toekomstgerichte praktijkmodellen wil promoten.

Naast deze toonmomenten zal België ook vertegenwoordigd zijn op de gezamenlijke 'umbrellastand' van Kunstenpunt en Wallonie-Bruxelles Musiques. De Belgische stand (18m²) wordt niet alleen opgevat als 'etalage ' voor muziek uit België, maar ook als ontmoetingsplek waar deelnemers nieuwe contacten kunnen leggen en informatie kunnen uitwisselen.

Meer info: www.classicalnext.com

Bekijk hier de promobrochure + cover met alle Belgische deelnemers. 

Related Items

Persons/artist(s):Zefiro Torna (ensemble (vocal-instrumentaal))
Scherzi Musicali (ensemble (instrumental))

Terug Meer nieuws