Nieuwe website VivaVlaanderen.be brengt Vlaamse muziek in kaart

This is an archived news item

25.06.2015

Op woensdag 24 juni werd in Blankenberge de nieuwe website Vivavlaanderen.be voorgesteld. Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in kaart, in al zijn rijkdom. Het online platform moet op termijn de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek te maken heeft.

Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site. De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen.

"We willen van Vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons. Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren", aldus Radio 2-nethoofd Jan Knudde.

Tijdslijn
Op Vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten.

"Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt", legt Knudde uit. "Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn."


Related Items

Organisations:Radio 2 (radiozender)
Sabam (beheersvennootschap)
Kunstenpunt (muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie)
VivaVlaanderen.be (website)

Terug Meer nieuws