Vacature bij Muziekcentrum De Bijloke Gent

This is an archived news item

13.07.2015

Muziekcentrum De Bijloke Gent is een dynamisch muziekcentrum met 4 historische concertzalen en zoekt momenteel voor het team communicatie een voltijdse (m/v) Medewerker pers & digitale communicatie. 

Functie
    PERS:
-    Je bent het eerste aanspreekpunt voor perscontacten, en zorgt ervoor dat ze de nodige informatie krijgen. Je regelt interviews, fotomateriaal en verdere contacten met programmatoren.
-    Je bouwt een netwerk uit met de verschillende media en beheert de persdatabank en het persarchief.
-    Je gaat proactief te werk: je verstuurt persmailings en neemt contact op in functie van de programmering van het Muziekcentrum.

DIGITALE COMMUNICATIE:
-    Je bent verantwoordelijk voor de website van De Bijloke (www.debijloke.be). Je vult hem aan met nieuwsberichten, nieuwe concerten en je houdt de website up-to-date, in samenwerking met externe partners. Je analyseert de bezoekersgegevens van de website, en stuurt bij waar nodig.
-    Je beheert alle social media van De Bijloke: je zorgt voor de creatie van boeiende content voor o.m. Facebook, Instagram en Twitter. Je analyseert wat wel en niet werkt, en je werkt een planning uit, om zo systematisch kwantiteit (meer volgers) en kwaliteit (duidelijke berichten, in een stijl die bij het huis past) te creëren. Je speelt in op nieuwigheden, en zorgt voor een duidelijke online aanwezigheid.
-    Je beheert de foto- en filmdatabank. Je bewerkt foto’s waar nodig tot de juiste formaten voor zowel on- als offline communicatiemateriaal. Je houdt contact met verschillende fotografen voor concertfoto’s, en schakelt cameraploegen in voor audiovisuele concertopnames of trailers.
-    Je verstuurt de nieuwsbrieven van De Bijloke: je plant algemene en genrespecifieke nieuwsbrieven op geregelde tijdstippen. Je selecteert specifieke doelgroepen vanuit een database.
-    Je staat in voor de opmaak en opvolging van onze beeldschermen met digitale promotie en signalisatie. Je maakt de inhoud aan, en zorgt ervoor dat die up-to-date blijft.
-    Je staat in voor de aanmaak van divers digitaal communicatiemateriaal, op basis van aangeleverde templates. Je zorgt voor de implementatie van de huisstijl in al je online en offline materiaal.
-    Je denkt mee over het communicatieplan, en je houdt de vinger aan de pols bij alles wat online en digitale communicatie is.

Profiel
-    Je hebt een diploma communicatie/marketing of gelijkwaardig door ervaring.
-    Je hebt minstens 3 jaar relevante werkervaring.
-    Je bent creatief en kan snel overweg met nieuwe technologieën.
-    Je bent een heldere communicator met een enthousiaste en positieve houding.
-    Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden. Je bent perfect Nederlandstalig en hebt een goede kennis van Frans en Engels.
-    Social media hebben voor jou geen geheimen, je kan werken met verschillende plannings- en opvolgtools en je bent op de hoogte van de laatste evoluties.
-    Je hebt inzicht in de opbouw en structuur achter een website, en hebt relevante ervaring met het CMS-systeem Drupal.
-    Je beheerst grafische pakketten als Adobe Creative Cloud (PhotoShop, InDesign, Illustrator, Première) en het volledige Office-pakket.
-    Je hebt een streepje voor als je kennis hebt van SEO/SEA, Campaign Monitor en/of DZine.
-    Je hebt kennis van de klassieke muziek en grote voeling met de culturele sector, en met het programma van Muziekcentrum De Bijloke in het bijzonder.
-    Je bent flexibel en bereid af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.
-    Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Aanbod
Je komt terecht in een ploeg van enthousiaste en betrokken collega’s, in een prachtige historische omgeving. Je kan zo meewerken aan de verdere uitbouw van De Bijloke als een toonaangevend muziekcentrum.

We bieden je een verloning volgens de barema’s van  CAO Podiumkunsten, een voltijds contract van onbepaalde duur en een pakket extralegale voordelen.
De indiensttreding is voorzien zo snel mogelijk.

Solliciteren
Stuur vóór maandag 10 augustus 2015 je motivatiebrief met curriculum naar inge.decock@debijloke.be.

Voor meer informatie kan je terecht bij Wendy Schelfaut, te contacteren via tel.nr. 09 269 92 94
Muziekcentrum De Bijloke is gesloten van vrijdag 17 juli tot en met zondag 9 augustus 2015

Related Items

Organisations:Muziekcentrum De Bijloke (grote concertzaal)

Terug Meer nieuws