10 jaar Klankenbos in Neerpelt

This is an archived news item

22.09.2015

Op 18 oktober a.s. viert Musica Impulscentrum voor muziek een decennium klankkunst in openlucht: een namiddag vol klankkunst, muziek, poëzie en stilte tussen de bomen van Provinciaal Domein Dommelhof te Neerpelt.10 jaar na de totstandkoming van de eerste installaties is Klankenbos uitgegroeid tot een internationale verzameling klankkunst die uniek is in Europa.

Verschillende klankkunstenaars vertegenwoordigd in Klankenbos zullen op 18 oktober een performance verzorgen.

Daarnaast stelt Musica vier gloednieuwe klankinstallaties voor: een muzikaal speeltuig van Laura Maes, een interactieve luisterwandeling met mobiele app van Bart van Dongen (NL), de derde versie van de Self-Simulator, een draagbaar kunstwerk naar een concept van Simon Steen-Andersen (DK) en een monumentaal instrument gemaakt uit PVC door Stichting Logos.

De dag wordt afgesloten met een feestelijk moment in Dommelhof in bijzijn van Minister Sven Gatz. Dan wordt de 10 jaar Klankenbos publicatie met 8 geselecteerde klankgedichten en werk van Maud Vanhauwaert ook voorgesteld. Dit slotmoment is voor iedereen toegankelijk.

Alle activiteiten zijn gratis. Binnenkort verschijnt het volledige programma online.

Related Items

Organisations:Musica Impulscentrum voor Muziek (muziekeducatieve organisatie, onafhankelijke organisator, muziekorganisaties, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek, oude muziek)

Terug Meer nieuws