PROpeller: Masterclasses voor muziekprofessionals

PXL-Music, Poppunt en Kunstenpunt lanceren nieuw project

This is an archived news item

18.11.2015

Onder de noemer PROpeller organiseren PXL-Music, Poppunt en Kunstenpunt vanaf najaar 2015 inspirerende sessies over actuele topics en tendensen in de muziekindustrie. Met deze masterclasses willen de partners het begrip 'levenslang leren' (van cruciaal belang in de voortdurend veranderende dagelijkse werkomgeving) in de praktijk brengen en de vinger aan de pols houden van de muzieksector anno nu.

De PROpeller-sessies richten zich op muziekprofessionals (artiesten, managers, boekers, publishers, producenten, …), studenten en alumni van PXL-Music en andere geïnteresseerden. De masterclasses spelen in op nieuwe ontwikkelingen in diverse geledingen van de muziekindustrie met als doel de knowhow en expertise te vergroten van iedereen die dagelijks actief met muziek bezig is.

PROpeller-sessies worden op onregelmatige basis georganiseerd. We spotten opportuniteiten en prikken in wanneer mogelijk. PROpeller heeft geen vaste stek. De sessies vinden plaats op de meest geschikte locatie.

PROPELLER @ GLIMPS
De allereerste PROpeller masterclass vindt plaats op Glimps, het internationale showcasefestival in Gent. Op donderdag 10 december om 10u00 nodigen we Allen Bargfrede uit, founder & executive director aan de prestigieuze Berklee College of Music. Bargfrede is medewerker bij Rethink Music, de groep binnen Berklee die onderzoek doet naar toekomstige businessmodellen in de muziek. Hij schreef mee aan het Fair Music onderzoeksrapport over transparantie en geldstromen in de (digitale) muziekindustrie (download het volledige rapport hier). Op Glimps komt Bargfrede dit rapport in detail toelichten; hij formuleert ook oplossingen om meer transparantie te creëren, transacties en cash flows tussen aanbieders, gebruikers en rechthebbenden te versnellen en inefficiënties in die geldstromen weg te werken.

Alle info over de PROpeller-sessie met Allen Bargfrede (met als titel ‘Data & dollars – towards a fair payment model for artists & the music industry’) vind je hier. Na de lezing van Allen Bargfrede is er ruim de tijd voor vragen. Jouw vraag kan je nu al doorsturen via jan@poppunt.be.

WANNEER? donderdag 10 december 2015 om 10u00
WAAR? Handelsbeurs Foyer
TOEGANG? Delegate passes voor de Glimps-conferentie kan je hier bestellen. Een delegates weekendpas kost 70€, een delegates dagpas kost 50€.


Related Items

Organisations:Kunstenpunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)
PXL Music (muziekhogeschool / universitaire opleiding)

Terug Meer nieuws