15e Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten

This is an archived news item

26.04.2016

Jong filmmuziektalent krijgt ook dit jaar de kans om de felbegeerde 'SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer' binnen te halen. Deelnemers krijgen de opdracht muziek te componeren bij de opening credits uit ‘The Saint’, een populaire detectiveserie van Roy Baker uit 1968 met originele muziek gecomponeerd door Edwin Astley. 

De prijs, in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy, staat gelijk aan €2.500 plus de live-uitvoering van de composities van de drie finalisten door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé tijdens het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober in het Capitole Gent.

De drie finalisten worden uitgenodigd om een driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten.

Componisten jonger dan 36 jaar kunnen aan de wedstrijd deelnemen.

Inschrijven kan tot en met 8 juli 2016 via deze link. De compositie moet ten laatste op 12 augustus 2016 worden afgeleverd. Het reglement van de compositiewedstrijd vind je hier. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren.

Meer info:
http://www.worldsoundtrackawards.com/en/events/composition-contest


Related Items

Organisations:Sabam (beheersvennootschap)
World Soundtrack Awards (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws