Jazzvereniging Les Lundis d'Hortense viert 40ste verjaardag

This is an archived news item

29.04.2016

Van 27 tot 30 april, viert Les Lundis d’Hortense, vereniging van Belgische jazzmuzikanten, haar veertigjarig bestaan. Om deze verjaardag te vieren, zet de vereniging alles op alles met vier exclusieve concertavonden in vier verschillende jazzlocaties in Brussel : de Jazz Station, de Music Village, de Bravo en de Sounds Jazz Club. 

Op het programma staan drie muziekcreaties rond emblematische Belgische jazzcomponisten zoals Pierre Van Dormael, Charles Loos of Michel Herr, aan de hand van een exclusieve herlezing van hun werk. Rode draad is de wisselwerking tussen jonge en oudere muzikanten om zo het belang van de vorige generatie aan te tonen. Daarnaast vindt ook een expo in het teken van 40 jaar LDH plaats in Jazzstation.

Les Lundis d'Hortense ontstond toen veertig jaar geleden een aantal muzikanten die jazz en aanverwante muziek speelden, de koppen bij el­kaar staken om een eigen vereniging op te richten en op te komen voor hun belangen. Plaats van het gebeuren: villa Hortense in Hoeilaart. En aangezien ze daar elke maandagavond vergaderden, was een naam vlug gevonden: Les Lundis D’Hortense (LDH).

Missie van de organisatie is anno 2016 nog steeds dezelfde: promotie en distributie van de jazz. Ze doet dit ondermeer door een eigen magazine (Le Jazz d'Hortense) uit te brengen en door actief te zijn op verschillende sociale media. Daarnaast houdt de organisatie ook de website www.jazzinbelgium.com. up to date met heel de actualiteit van de Belgische jazzscene.

Meer details over het feestprogramma:
http://www.leslundisdhortense.be/

Related Items

Organisations:Les Lundis d'Hortense (muziekeducatieve organisatie, ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Terug Meer nieuws