Vacature: Poppunt zoekt stagiairs voor Play & Produce

This is an archived news item

02.06.2016

Poppunt, aanspreekpunt voor dj's, muzikanten en producers in Vlaanderen en Brussel, organiseert dit najaar de vijfde editie van Play & Produce, dé dag voor dj's, producers en iedereen in de elektronische muziekscene. Om mee de schouders te zetten onder dit project en de rangen te versterken in de periode september-november zoekt Poppunt vier stagiairs met  productie-, communicatie- of programmatietalent. 

STAGE 1: hospitality, beurs & artist handling

Voel jij perfect aan hoe je moet omgaan met partners, artiesten en managers? En ben je daarnaast straf in planning en organisatie?

Als stagiair hospitality, beurs & artist handling ben je verantwoordelijk voor de Playground: de gear-beurs van Play & Produce. Je bent het aanspreekpunt voor alle Play & Produce-partners en staat van A tot Z in voor de productie van de beurs. Ook op het evenement zelf leid je de beurs in goede banen.

Daarnaast ben je de rechterhand van de programmator, en ben je de link tussen artiesten en productie. Je vraagt info en technische riders op bij artiesten, stelt draaiboeken en briefings op en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt.

STAGE 2: productie & vrijwilligers

Ben jij een geboren organisator, weet je van aanpakken en heb je geen schrik van een excelletje meer of minder? Beschik jij over een helicopterzicht en ben je stressbestendig?

Als stagiair productie ben je verantwoordelijk voor - yes indeed - de productie van Play & Produce. Van de productieplanning, draaiboeken, opbouw- en afbraakplannen, parkingplannen tot de inkleding van het evenement… werkelijk èlk detail is in goede handen bij jou.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inplanning en briefing van een klein leger aan (uiterst toffe) Poppunt-vrijwilligers.

STAGE 3: all-round communicatie

Heb jij een sterk ontwikkeld grafisch oog en kennen Photoshop en Indesign geen geheimen voor jou? Schud jij (foutloze!) copy en funky (web)teksten uit je mouw alsof het niets is en draai jij je hand niet om voor eindredactie? Ben jij een digitaal kind van je tijd en helemaal mee met Twitter, Instagram, Facebook en Snapchat? En beschik je in dat alles over een arendsoog-voor-pietluttige-details?

Als stagiair communicatie zet je je schouders onder het digitale luik van de communicatiecampagne: je maakt visuals, banners en advertenties aan voor online gebruik, bedenkt straffe online copy en soigneert onze social media. Je schrijft straffe webteksten en houdt de Play & Produce-website up-to-date. Daarnaast ben je de rechterhand van de communicatieverantwoordelijke en ondersteun je de volledige landelijke communicatiecampagne. Van het nalezen van publicaties of het opstellen van mailings tot het opvolgen van de distributie of het managen van de guestlist: alle deelaspecten van de communicatie zijn in goede handen bij jou.

STAGE 4: feedback

Heb jij een sterke interesse in (elektronische) muziek en de muziekindustrie? Voel je feilloos aan hoe je om moet gaan met artiesten en managers? En ben je daarnaast een geboren organisator die niet terugdeinst voor draaiboeken, planningen of deadlines?

Als verantwoordelijke voor de feedback organiseer je van A tot Z het programma-onderdeel waarbij muzikanten hun tracks en mixtapes kunnen laten beoordelen door een legertje pro’s. Je contacteert professionals uit de muzieksector, je stelt de feedbackpanels samen, volgt de inschrijvingen op en matcht de deelnemers met de feedbackers. Daarnaast sta je in voor de volledige productie van de feedback en leid je de dag van het event de volledige feedback in goede banen.

Aanbod
Bij Poppunt doe je meer dan koffiezetten alleen: je krijgt een stevige uitdaging in de schoot geworpen en zet je eerste stappen in de music bizz. Je wordt een deel van de Poppunt-familie, krijgt toffe collega’s en werkt op een fijne plek in het centrum van Brussel.

Interesse?
Mail luc@poppunt.be met je cv en motivatie en vermeld duidelijk hoe lang en wanneer je stage kan lopen.

Related Items

Organisations:Poppunt (ondersteunende organisatie / belangenvereniging)

Terug Meer nieuws