SABAM Jazz Awards voor Peter Vermeersch en Bram De Looze

This is an archived news item

12.07.2016

Op 8 juli werden tijdens Gent Jazz Festival de 7e SABAM Jazz Awards uitgereikt. Laureaten zijn Bram De Looze en Peter Vermeersch die respectievelijk de SABAM Jazz Award voor Jong Talent en de SABAM Jazz Award ‘Gevestigde Waarde’ ontvingen.

De SABAM Jazz Award voor Jong Talent en de bijhorende cheque van 5.000 euro ging naar pianist en componist Bram De Looze. Met deze keuze drukken de juryleden hun waardering uit voor het overweldigende instrumentale talent van de 25-jarige pianist, maar ook voor de muzikale integriteit en de grote en doelgerichte daadkracht waarvan hij op zijn jeugdige leeftijd getuigt.

De SABAM Jazz Award ‘Gevestigde Waarde’ was voor Peter Vermeersch. Hij is de veelzijdige klarinettist, componist en orkestleider van Flat Earth Society. Aan deze award is een bedrag van 10.000 euro verbonden.  Uit het juryrapport: 'Met deze bekroning drukken de juryleden hun waardering uit voor het duurzame traject en de veelzijdige talenten van de laureaat, en voor zijn grote en blijvende impact op de ontwikkeling van het muzikale landschap'.

Peter Vermeersch vervoegt Kris Defoort, Fred Van Hove, David Linx, Fabrice Alleman, Bart Maris en Laurent Blondiau in het palmares.  Bram De Looze volgt op Janos Bruneel, Seppe Gebruers, Lander Gyselinck, Guillaume Vierset, Igor Gehenot en Antoine Pierre.

De jury bestond uit Rob Leurentop (voorzitter), Toon Van Deuren, Pieter Koten, Mik Torfs en Wim Wabbes.

Related Items

Persons/artist(s):Bram De Looze (musician)
Peter Vermeersch (composer, musician, contemporary music, )
Organisations:Sabam (beheersvennootschap)
Gent Jazz Festival (festival)

Terug Meer nieuws