Gedeelde tweede prijs na finale Internationale Wedstrijd Musica Antiqua 2016

This is an archived news item

12.08.2016

Na de finale van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua 2016 voor pianoforte werd een gedeelde tweede prijs uitgereikt aan de Japanner Naruhiko Kawaguchi en de Rus Viacheslav Shelepov. Er werd geen eerste prijs toegekend. De derde prijs ging naar de Oostenrijker Martin Nöbauer. De Spaanse pianist Carlos Goicoechea kreeg een eervolle vermelding.

Sinds 2013 beloont een onafhankelijke jury van Outhere Music een van de finalisten met een professionele opname voor het label Alpha Classics. Naruhiko Kawaguchi sleepte deze prijs in de wacht. Viacheslav Shelepov was publieksfavoriet.  

Het MAfestival gaf voor de finale een compositieopdracht aan de jonge Belgische componist Frederik Neyrinck. Zijn plichtwerk, Kleines Triptychon, werd door de finalisten gecreëerd. Op het programma stonden daarnaast ook een fantasia van C.P.E. Bach en een concerto van W.A. Mozart.

De Internationale Wedstrijden Musica Antiqua behoren tot de belangrijkste wedstrijden oude muziek wereldwijd. De wedstrijd richt zich tot jonge, hooggekwalificeerde uitvoerders uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. De Internationale Wedstrijd Musica Antiqua 2016 focuste op pianoforte. Meer dan dertig kandidaten uit alle hoeken van de wereld namen het tijdens de 53e editie van MAfestival Brugge tegen elkaar op. Zij werden beoordeeld door een internationale jury van gereputeerde pedagogen en uitvoerders: Johan Huys - BE (voorzitter), Piet Kuijken – BE, Alexei Lubimov – RU, Christine Schornsheim – DE en Bart van Oort – NL.

Related Items

Persons/artist(s):Frederik Neyrinck (composer, musician, , choir)
Organisations:Outhere Music Group (platenfirma / label, muziekorganisaties)
Festival van Vlaanderen Brugge - MAfestival (festival, prijzen & wedstrijden, muziekorganisaties)

Terug Meer nieuws