Flemish Jazz Meeting 2007

This is an archived news item

14.03.2007

Van 6 tot 9 september 2007 organiseren Jazz Brugge, De Werf, Muziekcentrum Vlaanderen, JazzLab Series en Vooruit samen de tweede editie van de Flemish Jazz Meeting: een groot ontmoetingsevenement in Brugge en in Gent waarop een selectie Vlaamse groepen de kans zal krijgen zich te presenteren aan een internationale groep van pers en organisatoren. Ook het Europe Jazz Netwerk (EJN) zal te gast zijn en laat tegelijkertijd haar annual meeting plaatsvinden.Het doel van de jazz meeting is in de eerste plaats de Vlaamse jazzscène meer internationale bekendheid te geven. Via een kort concert (showcase) krijgen de geselecteerde groepen de kans om hun muziek in de allerbeste omstandigheden aan de gasten te presenteren.

Voor het selecteren van de groepen die zich op de meeting mogen voorstellen, hebben de organisatoren een jury van jazzkenners samengesteld. Hen wordt gevraagd een tiental groepen aan te duiden die volgens hen een plaats verdienen op de podia van Europese clubs of festivals, en die daarvoor een extra duwtje in de rug verdienen. Verschillende elementen spelen hierbij een rol, zoals repertoire, originaliteit, maturiteit, enz. Maar ook de haalbaarheid en het potentieel van een groep om in het buitenland een plaats te kunnen verwerven.

Omdat deze meeting voor de tweede keer plaats vindt, zullen uit de selectie enkel 50% van de groepen die in 2005 werden verkozen opnieuw het podium kunnen betreden. Op deze manier proberen de organisatoren ervoor te zorgen dat andere/nieuwe groepen ook een kans krijgen. Uiteraard zullen tijdens dit weekend genoeg ontmoetingsmomenten gecreëerd worden waarop ook andere musici en groepen de organisatoren kunnen ontmoeten.

Parallel met het programma van de annual meeting van EJN, staan een aantal activiteiten voor de Belgische professionals op het menu: debatten en gesprekken over verschillende aspecten van het jazzgebeuren in Vlaanderen. Dit gebeurt ondermeer in samenwerking met CultuurLokaal in het kader van het project "Muziekgesprekken”.

Meer info: www.flemishjazzmeeting.be/2007


Related Items

News:Tweede Belgian Jazz Meeting 2013 te Luik (04.09.2013)
Terugblik op de Belgian Jazz Meeting 2011 (20.10.2011)
Verslag Muziekgesprek over jazz (06.04.2007)
Press Clips:
(Wat is dit?)
European Jazz Leads the World
Organisations:Muziekcentrum Vlaanderen (ondersteunende organisatie, bibliotheek, archief, studiecentrum, website)
De Werf (kunstencentrum, club / kleine concertzaal, platenfirma / label)
Vooruit (kunstencentrum)

Terug Meer nieuws